2018. március 20., kedd

Első napok Magyarországon


Első nap az óbecsei csoport a hosszú utazás mellett Pécs városával ismerkedett meg. Egy helyi idegenvezető mutatta be a vajdasági magyaroknak Pécset, annak nevezetességeit, főbb látnivalóit. Sajnos az időjárás nem volt túl jó, de ennek ellenére is rengeteg új információval és élménnyel gazdagodtak vendégeink.
Másnap reggel iskolánkban vártuk egykori vendéglátóinkat. Iskolánk megbízott igazgatója köszöntötte a határon túli magyarokat, majd egy kis műsorral kedveskedtünk vendégeinknek. Tuboly Viktória két dallal készült a fogadásukra, valamint végzős tanulóink előadták Janikovszky Éva Kire ütött ez a gyerek? című művének átdolgozását. A nap folytatásaként a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület négy tagja korabeli ruházatban és fegyverzettel egy nagyszerű előadást és bemutatót tartott az 1848-as honvédek életmódjáról, felszereléséről, valamint a Zala megyei hősökről. 
Az előadás után buszra szálltunk, és kiegészülve pár zalai diákkal elindultunk Keszthely felé. Ott felkerestük a Marcipán múzeumot, majd a Festetics-kastélyt. Először a hintómúzeumban néztünk szét, ahol a múzeum igazgatója vezetett körbe minket, és minden egyes hintónak elmondta a történetét, hogy hogyan került a múzeumba, melyik korból származik, stb. Majd a kastély látogatható termein vezettek keresztül minket, elmesélve az egyes szalonok jellemzőit. A hazaindulás előtt tettünk még egy sétát Keszthely sétálóutcáján és a mólón. 
Nagyon jó hangulatban telt ez az első közösen töltött napunk, jó volt látni, ahogy a szeptemberben kialakult barátságok újra erőre kaptak a diákjaink között. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése