2018. március 23., péntek

Búcsúzás

És elérkezett az utolsó nap, a péntek, amikor az óbecseiek hazafelé indultak.
A napot egy zalaegerszegi városnézéssel kezdtük.

Először sétáltunk egyet a belvárosban, megtekintve a legjelentősebb épületeket, tereket: a Mária Magdolna Plébániatemplomot, a Deák szobrot, az egykori vár helyén lévő épületeket, a piacot, a Zsinagóga épületét, a város főterét, a Dísz teret a híres Tulipán szökőkúttal. A rövid városnézés után a Munkácsy iskolában folytatódott a program: Szabó Károly, a ZSzC főigazgatója, valamint Velkey Péter, a Munkácsyért Alapítvány vezetője köszöntötte a vajdaságiakat. Ezután közös faültetést szerveztünk a két iskola diákjainak, ami jelképes értékű: örülnénk, ha a két fa egymás melletti növekedésével a két iskola diákjai és tanárai is kapcsolatban maradnának, és a későbbiekben is folytatódna az együttműködés.
A faültetés után a csoport megtekintette az iskola tanműhelyeit, összehasonlítva a saját műhelyeikkel, hiszen a két iskola hasonló képzési palettával rendelkezik.
A közös program egy ebéddel zárult. Ezután a csoport búcsút vett zalai vendéglátóiktól, és hazaindult Óbecsére.
Összességében egy nagyon tartalmas, eredményes hetet zártunk. Nagy öröm volt számunkra, hogy mindazt a kedvességet, szívélyességet, amivel a Vajdaságban találkoztunk, viszonozhattuk vendéglátóinknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése